Z3MCoupe.com Forums

Go Back   Z3MCoupe.com Forums > M Coupé Technical > Technical Discussion
HOME Gallery Register Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 20-05-2019, 07:12 AM
Rags Rags is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 2,644
Default Driver seat wiring after refit - airbag light on.

Folks

I took the drivers seat out to clean the carpets and repair a couple of bits.

I put it back in and thought I connected everything up - turns out I didn’t as the airbag light is on now 😩

Does anyone have a photo or diagram with the wiring shown to ensure I haven’t missed anything obvious.
I did reroute a couple of wires as they would potentially get caught when I move the seat but that’s it.

Thanks
R
Reply With Quote
  #2  
Old 20-05-2019, 09:23 AM
Fat Tony Fat Tony is offline
Moderator
 
Join Date: Jul 2009
Location: Leeds(ish)
Posts: 2,261
Default

Hey Rags, there's a revised supplementary harness that some (myself included) have fitted to sort this recurring problem once and for all, if you find that you have already connected everything correctly but you still have the issue
__________________
Not actually in the least bit fat

2000 S50 Titanium Silver / Black
ACS Suspension, Exhaust & Type III Wheels
Simota carbon air intake | Strong Strut Front Brace
Reply With Quote
  #3  
Old 20-05-2019, 02:06 PM
c_w's Avatar
c_w c_w is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2005
Location: North West
Posts: 8,548
Default

Unless you disconnected the battery before removing the seat/disconnecting the airbag connector, the airbag light will come on and need a reset.
Reply With Quote
  #4  
Old 20-05-2019, 02:38 PM
Dave P's Avatar
Dave P Dave P is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 24,376
Default

Drivers side wiring pictures, check the pre-tensioner is seated properly as the cable tie can become loose.






__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 20-05-2019, 05:10 PM
Rags Rags is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 2,644
Default

Thanks guys, will check out the cable tie as I didn’t actually afix that back doh
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.